Theorie

Je moet de verkeerstheorie beheersen om goed te kunnen autorijden. Hiervoor zal je moeten leren, daar ontkom je niet aan. Vóórdat je gaat afrijden (praktijkexamen) moet je eerst je theoriecertificaat halen, want zonder je theorie op zak mag je niet afrijden.

Inhoud iTheoriepakket

iTheorie is een compleet pakket. Het bevat alles wat je nodig hebt om te slagen voor je auto theorie.

Volledige theoriestof

Je leert de volledige auto theorie in de 8 theorie-onderdelen zoals bij het CBR. Deze zijn onderverdeeld in korte lesblokjes met duidelijke tekst en heldere illustraties, schema’s en afbeeldingen.

38 Series oefenvragen

Tussendoor oefen je de geleerde auto theorie met maar liefst 38 series oefenvragen. Je weet daardoor direct of je de geleerde stof begrepen hebt.

9 Theorielessen

Via iTheorie krijg je een online theoriecursus van een theoriedocent. Tijdens de theorielessen kun je ook vragen aan de docent stellen.

9 Toetsen

Na afloop van elk hoofdstuk krijg je een toets. Aan de hand van de uitslag van de toets wordt bepaald wat de beste vervolgstap is. Dat kan herhalen zijn, of door naar een volgend onderdeel.

50 Auto theorie proefexamens

En als laatste oefen je complete oefenexamens op precies dezelfde manier als op het CBR theorie-examen. Na afloop van ieder examen wordt bepaald of je nog een onderdeel moet herhalen of dat je door mag gaan naar een nieuw auto theorie-examen.

Voordelen iTheorie

Je leert op je eigen tempo

Je mag de opleiding net zo vaak onderbreken en weer verder gaan als je wilt. Onze digitale coach wijst je elke keer weer de weg!

Leren waar jij wilt

Je kunt iTheorie gebruiken op een laptop, tablet en mobiel. Onderweg auto theorie oefenen op je mobiel? Geen probleem. Liever op de bank met je tablet? Kan ook. En natuurlijk kun je ook gewoon je laptop of desktop gebruiken. Je zit niet vast aan één apparaat. Je kunt overal inloggen en weer verdergaan waar je gebleven was. Het enige dat je wel nodig hebt is internet.

Voorleesfunctie

Alle theoriestof (inclusief de toetsen en examens) kunnen worden voorgelezen zonder dat je daarvoor extra apparatuur nodig hebt. Superhandig als je moeite met leren hebt omdat je bijvoorbeeld dyslexie hebt.

Verlengd of individueel examen

Wanneer je van plan bent om bij het CBR een verlengd of individueel theorie-examen aan te vragen, omdat je bijvoorbeeld last hebt van faalangst, kun je bij iTheorie de theorie-examens ook oefenen met meer tijd (met evenveel tijd die je bij het CBR ook krijgt).

Hulp bij de praktijklessen

We helpen je niet alleen met de theorie. Ook krijg je vast uitleg over de praktijk door middel van duidelijke instructiefilms. Een goede voorbereiding op je praktijklessen.

Gratis herhalingscursus

Wij zijn er van overtuigd dat jij de eerste keer kan slagen met iTheorie, maar het kan natuurlijk een keer voorkomen dat jij je dag niet had. Ook dan helpen wij je verder en kun je gebruikmaken van de gratis herhalingscursus.

 

CBR
Wil je extra tijd voor het theorie examen kan je tegen betaling extra tijd bijkopen. De extra tijd kan alleen gebruikt worden voor het onderdeel verkeersregels en verkeersinzicht, dus niet voor het onderdeel gevaarherkenning.

Het CBR rekent in 2023 € 12,35 toeslag voor 15 minuten extra examentijd, opgeteld moet dan € 53,35 worden afgerekend. Indien je in het bezit bent van een dyslexie verklaring kan je binnen 14 dagen na je examen de toeslag via dit formulier terugvragen.

De theorie-examens voor de rijbewijscategorieën B, A en AM toetsen de kennis op het gebied van verkeersregels en verkeersinzicht.

Deze kennis is noodzakelijk om op een verantwoordelijke manier deel te nemen aan het verkeer in Nederland. De opgaven in het CBR theorie-examen gaan niet alleen over algemene verkeerskennis, maar ook over onderwerpen die hierbij te gevaarlijk zijn om te toetsen tijdens het praktijkexamen. Denk hierbij aan een auto die te water raakt of een ongeval op de autosnelweg.

De examenkosten voor het theorie examen bij het CBR voor 2023 zijn € 41,00.