Rijles

Rijopleiding In Stappen (RIS)

Zodra je 16 jaar en 6 maanden bent mag je lessen in deze Mercedes GLA leswagen. Als je dan eindelijk oud genoeg bent is het vaak best wel spannend om ineens zelf achter het stuur te zitten.

Om het leren rijden overzichtelijk te houden wordt rijles gegeven middels de lesmethode Rijopleiding In Stappen (RIS). Stap voor stap leer je zo alle kneepjes van het autorijden. Om de lessen voor te bereiden maken we gebruik van het RIS lesboek waarmee de opleiding een geheel vormt. Met behulp van illustraties en tekst uit het boekje leer je tijdens de praktijklessen hoe je moet reageren in bepaalde verkeerssituaties. De RIS methode is een initiatief van het CBR en daardoor een zeer goede voorbereiding op het CBR praktijkexamen.

Het boek bestaat uit 4 modules. Elke module bestaat uit een aantal handelingsscripts die je stapsgewijs de praktijk laten doorlopen om te leren autorijden. Door deze scripts in een voor u logische volgorde aan te leren ontstaat er een rijopleiding op maat!
Pluspunten van de Rijopleiding In Stappen:
• Moderne rijopleiding met een hoger slagingspercentage dan een reguliere opleiding.
• Rijopleiding met een stappenplan; je kunt altijd volgen hoever je bent.
• Met het praktijkboek bereid je thuis je lessen voor waardoor je meer aan rijden toekomt en je dientengevolge minder lessen nodig hebt. (wel je lessen voorbereiden natuurlijk)
• Je bent beter op je examen voorbereid, waardoor de kans van slagen groter is.
Een RIS rijinstructeur kan zich legitimeren met de RIS-identificatiepas, vraag hier gerust om!

Indien je een opfriscursus zou willen of als je bepaalde rijangsten hebt die je wilt overwinnen dan ben je bij verkeersschool RIJBEWIJS VAN REIN ook aan het goede adres.